 |
|
 |
|
Ana Sayfa -> FAALİYETLERİMİZ
|
|
Dost Eli Yardımlaşma Derneği Ocak 2001 Ocak ayında kurularak faaliyetine başlamıştır. Derneğin amacı; ihtiyaç sahibi kimselere ihtiyaç duydukları yardımları ihtiyaç anında ve süresince sağlamak, sokakta kalmış,kimsesiz çocuklara ve gençlere her aland
|
 |
|
FAALİYETLERİMİZ |
25/02/2010 / 09:47
|
|
|
|
|
|
DOST ELİNİ ÇUMRAYA UZATTI |
Bünyesinde binlerce ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yardım aldığı dost eli derneği, kuruluşundan bu yana hayırsever vatandaşların desteğiyle yurt içinde ve yurt dışında birçok insani yardım çalışmalarına imza attı.
Özellikle Konya merkez başta olmak üzere ilçe, kasaba ve köylerde belirli periyotlarda 9 yıldır dağıtımlar yapan dost eli derneği gıda yardımının yanı sıra giyim, beyaz eşya, yeni evlenecek ihtiyaç sahibi adaylara çeyiz eşyaları, bedensel engeli olan vatandaşlarımıza da medikal araçlar konusunda yardım etmeye devam ediyor.
Dost eli ekibi son olarak Çumra da yaşayan Edizer ailesini ziyaret etti. Aile reisi Osman Edizer (75) oğlu ile birlikte yaşıyor. Kendisinin kulakları duymuyor ve konuşamıyor. Oğlu Ramazan(29) ise doğuştan spastik, o da yürüyemiyor, konuşamıyor hiçbir ihtiyacını kendisi gideremiyor. Oğlunun bütün ihtiyaçlarını Osman amca karşılıyor. Ramazan evde sıkıldığı için Osman amca onu her gün çıkartıp tekerlekli sandalye ile gezdiriyor ama kendisinin de rahatsız olması ve yaşının ilerlemiş olması nedeniyle yorulduğunu ifade ediyor. Osman amca uzun süredir akülü bir araba ihtiyaç olduğunu fakat imkânsızlıklar nedeniyle alamadıklarını belirtti. Osman amcanın ve oğlu Ramazan’ın çağrısına Dost Eli Derneğinden ve Çumralı hayırsever vatandaşlardan cevap geldi. Çumralı hayırseverler ve Dost Eli Derneği işbirliği ile akülü araba siparişi verildi. Durumu öğrenen baba ve oğlun sevinci gözlerinden okunuyordu. Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Seçer dernek olarak bu şekilde mağduriyeti olan insanların topluma kazandırılmasını belirterek sağlığı yerinde olan herkes aynı zamanda engelli birisi olmaya da adaydır dedi. Her zaman için empati yapıp onların yerine kendimizi koymalıyız diyen Seçer bu konudaki hassasiyetlerini de bir kez daha vurgulamış oldu.
|
|
|
|
|
|
Yorumlar |
Toplam
0 Yorum Yapılmış |
|
|
|
|
Diğer Haberler |
|
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
 |
|
 |