ÇAD’DA 5328 KİŞİ MUAYENE VE TEDAVİ EDİLDİ

     Dost Eli Derneği olarak “Sağlığa Dost Eli” projesi kapsamında; Tika, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Meram Tıp Fakültesi ortaklığı ile gerçekleştirdiğimiz sağlık çalışmasında ÇAD’da 5328 kişi muayene ve tedavi edildi.

     Yapılan Çalışma Hakkında bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mevlüt YILDIRIM; “Sağlık alanında uzman bir ekiple birlikte Afrika’nın en yoksul ülkelerinden biri olan ÇAD’ da 9 gün süren bir çalışma gerçekleştirdik. Önceki yıllarda sağlık alanında yapmış olduğumuz çalışmanın devamı niteliğinde olan bu çalışmanın öncesinde ÇAD Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile başkentte toplantılar gerçekleştirerek yapılacak sağlık programı hakkında bilgi verdik. ÇAD Sağlık Bakanlığı yetkilileri ülkelerinde yapılacak olan sağlık çalışmalarının hem ÇAD’ın yoksul halkına umut olacağı hem de ÇAD ve TÜRKİYE ilişkilerine katkı sağlayacağına vurgu yaparak çalışmaya destek veren Türk halkına teşekkür etti” dedi.


     ÇAD’da yapılan sağlık çalışmasında; Genel Cerrahi, Kulak Burun Boğaz, Ağız Diş Sağlığı ve Çocuk Hastalıkları uzmanlarının yanı sıra sağlık çalışanları görev aldı. 2057 çocuk sünnet edildi, 515 cerrahi muayene ve operasyon 1378 diş tedavisi 693 kulak burun boğaz muayenesi ve 685 kişinin sağlık taraması yapıldı. 

     “Sağlığa Dost Eli” çalışmasına katılarak büyük bir özveriyle çalışan uzman doktorlar ise yaptıkları açıklamada; çaresizlikten tedavi olamadıkları için çok ciddi vakalarla karşılaştıklarını, tedavi için muayenelerin ve cerrahi müdahalelerin yapıldığını ifade ettiler. Ayrıca; yapılan müdahalelerle sağlık hizmetlerinden yoksun insanların ağrılarının sona erdiğini ve sünnet edilen çocukların ailelerinin sevincini görebilmenin mutluluğunu yaşamaktayız” dediler.

     Dost Eli Derneği olarak bu çalışmada emeği geçen herkese ve çalışmaya destek veren tüm bağışçılarımıza teşekkür ederiz.


  Bağış Sepeti 0