ÇAD’DA RAMAZAN AYI BEREKETİ YAŞANDI

     Dost Eli Derneği olarak yardım sever halkımızın isteği ve onlardan gelen bağışlarla Afrika’nın en yoksul ülkeleri arasında yer alan ÇAD’ da Ramazan ayı yardımlarıyla binlerce kişiye ulaştık. 

     Yardım çalışmaları için Çad’a giden Derneğimizin gönüllü yardım ekibi ülkenin yoksul halkıyla bir araya geldi. Ülkede dört faklı bölgede iftar sofrası kuruldu. 2.000 kişi bu sofralarda iftar ederek ümmetin birliği ve mazlumların selameti için dua etti.


     Ayrıca oruçlular için hazırlanan 5.250 adet iftar kumanyası dağıtıldı. Ülkede bulunan medreseler ve yatılı eğitim kurumlarında bulunan öğrencilere, Yemenli göçmenlerin hayat mücadelesi verdiği göçmen kampına yardım ulaştırıldı, bağış yoluyla derneğimize emanet edilen fitre ve zekâtlar ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Dost Eli Derneğimizin himayesinde olan yetimlerimizin aylık gıda giderleri karşılandı ve bayram için çocuklara giysi desteği sağlandı.  

     Tüm bunların yanısıra Çad’da Dost Eli Derneği bağışçılarının desteği ile önceden yapımına başlanmış 25 adet su kuyusu kontrol edilerek teslim alındı ve içme suyu sıkıntısı çeken halkın hizmetine sunuldu. 



  Bağış Sepeti 0