GAZZE’YE ‘DOST ELİ’ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ

     Dünya, Terör Devleti İsrail’in Gazze’deki katliamlarına seyirci kalsa da Ülkemizin duyarlı halkı zor günler yaşayan Filistin halkını yalnız bırakmıyor. Birçok yardım kuruluşu Gazze’deki yaraları sarmak için harekete geçerken, Konya merkezli Dost Eli Derneği de bölgede yardım çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Dost Eli Derneği bölgede Ramazan ayında, iftar yemeği, kumanya, su dağıtımı, sağlık desteği, battaniye ve sünger yatak yardımlarıyla halkın yanında… 

     Terörist İsrail yöneticilerinin Gazze’de uyguladığı katliamlarla binlerce kardeşimiz şehit oldu. Yarlıların tedavi edilmesine engel olmak için hastaneler abluka altına alındı bombalandı yıkıldı. Halkın artık normal ve güven içerisinde yaşadığı bir saati yok. Bu sebeple Gazze halkı için harekete geçen Dost Eli Derneği; terörist İsrail’in paralı askerleri tarafından aylardır çocuk, yaşlı, kadın demeden vurulan Gazze’ye yardım seferberliği başlattı. Uzun yıllardır Filistin halkının yaşadığı sıkıntılara duyarsız kalmayan ve şimdiye kadar birçok vesileyle onların yanında olan Dost Eli Derneği; Gazze’de son yaşanılan olayların ardından da Filistinli kardeşlerimizin sıkıntılarına ortak olmak için aralıksız çalışıyor. 

     Dost Eli; Ramazan ayında iftar ve sahur için dağıtılan kumanyalar, barınma için dağıtılan battaniye ve yataklar başta olmak üzere hayatta kalanların acil ihtiyaçları doğrultusunda yardımlarına aralıksız devam ediyor. 

Mehmet SEÇER: FİLİSTİN’İ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

     Konuyla ilgili bir Dost Eli Derneği açıklama yapan Dost Eli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet SEÇER, “Şimdiye kadar birçok yardım çalışmamızla Filistinli mazlum kardeşlerimizin yanında olmaya gayret gösterdik. Geçmişten günümüze kadar mazlumun halkların yanında olma gayretimiz ve Filistin halkıyla davamızın bir olduğu düşüncesiyle üzerimize düşeni yaptık. Bugün yine Gazze’de yaşananlara, çocuk, genç, ihtiyar demeden sadece insanı yok etmeyi hedefleyerek yapılan bombalamalara katliamlara ambargolara sessiz kalmamız mümkün değildir. İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı Gazze’deki kardeşlerimiz için yükümlülüğümüzü bir kat daha artırmış durumda. Şu an bölgede her zamankinden daha çok acil yardıma ihtiyaç var. Temel gıda başta olmak üzere; acil insani yardım kapsamında gerekli olan birçok ihtiyaç var. Battaniye ve yatacak minder hayatta kalan yaşlılar kadın ve çocuklar için çok önemli. Bu ihtiyaçların giderilmesi için yardım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hayırseverlerimizin bu konudaki hassasiyeti oldukça memnuniyet verici, onlardan gelen nakit desteği ile Gazze’de ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Ve çok iyi biliyoruz ki; bizler Dost Eli olarak bağışçılarımızın desteği ile mazlum coğrafyalarda birçok acıyı paylaşıp açılan yaraları hep birlikte saracağız” dedi.

  Bağış Sepeti 0