MOĞOLİSTAN’DA GELECEĞİ AYDINLATMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

     İlk olarak 2007 yılında başlayan Moğolistan yolculuğumuz; gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerle birlikte geçmişe ışık tutmaya ve geleceği aydınlatmaya devam ediyor. 

     Ülke rejiminin1930’lu yıllardaki müslüman halka karşı yaptığı baskılar sonucu aslı İslam olan halk geçen yıllar içerisinde dinin bütün bilgilerini unutmuştu. Budist bir toplumum içinde yaşayan onların kültürlerini ve hayat tarzlarını benimseyen müslüman halk, derneğimizin 2010 ve 2013 yıllarında yaptırdığı iki cami ve kültür merkezinde İslam kültürünün güzelliklerini yaşamaya başladı… 


Derneğimizin öncülüğünde açılışı yapılan cami ve kültür merkezlerimizde artık çevre halkına ayrıca okulların tatil olduğu yaz ve kış aylarında da çocuklara yönelik eğitimler devam ediyor. Moğolistan’da yeni nesiller kendileri için çok önemli olan bu mekânda hasret kaldıkları Kur’an nuruyla aydınlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Moğolistan-Nalayhan Kültür Merkezinde devam eden eğitim çalışmalarımızda 15 çocuğumuz daha Kur’an-ı Kerim okumaya geçerek İslam nurunun yayılmasına katkı sağlamış oldular.



  Bağış Sepeti 0